Begeleiding scholen


Hulp van Sterkbegaafd bij u op school

Individuele leerlingbegeleiding

Op basis van bijvoorbeeld een individueel arrangement kan ik één of meerdere leerlingen van uw school begeleiden bij het omgaan met hoogbegaafdheid, extra uitdagingen leren aangaan, mindsettraining en beelddenken. Ik heb ook ervaring in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen met dyslexie.

Opzetten/ begeleiden groep hoogbegaafde kinderen (plusklas)

Wilt u als school bijvoorbeeld een interne verrijkingsklas of plusgroep opzetten, dan kan ik u begeleiden bij de inhoudelijke opzet. In een gezamenlijk afgesproken traject begeleid ik u naar een plusgroep waarmee u uw hoogbegaafde leerlingen de kans geeft om zich sterkbegaafd te voelen.

DSCN1222Tevens kan ik voor u de verrijkingsklas of plusgroep leiden. In dit geval kom ik wekelijks bij u op school en verzorg de lessen.

Ondersteuning leerkrachten

Wilt u als school graag dat er iemand met u meedenkt hoe het verrijkingswerk beter kan worden ingezet, dan kan ik in een éénmalig gesprek of in een kort traject ondersteuning bieden. Neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Thema-bijeenkomsten

Op verzoek verzorg ik een thema-avond rondom één van de onderwerpen die met hoogbegaafdheid te maken hebben:

  • Introductie hoogbegaafdheid
  • Hoogbegaafd en school
  • Compacten, verrijken
  • Plusgroep op school
  • Mindset, wanneer ben je succesvol?
  • Leren leren
  • Of het thema in overleg samen te stellen

slim ouderavondThema-bijeenkomsten worden gekenmerkt door het bieden van informatie, waarna er ruimte is om samen met de andere toehoorders de informatie passend te maken voor uw individuele situatie.

De bijeenkomsten kunnen zowel voor leerkrachten als voor ouders worden georganiseerd.